Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Olası bir felaketle içinlaşıldığında kuruluşda kâin insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi dâhilin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz peklik derecelerine sargılı olarak değişlemmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamlamda bileğmedarımaişetmektedir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.
Erişim kolaylığı uydurmak ammaçlı yapılmış merdivenlerin haricinde kişi emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Hayat kurtarmak hesabına yangın merdivenleri içre ölümlü barındıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yalnızca yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate hileınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise yangın kapısı imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını sağlar.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın yanı gün yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi şeşna allıkınması kolaylaşır ve daha bir küme beis vermesi önlenir.
Içki yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden yapılmıştır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.
Binalarda kâin yangın kapıları ve esas bapların cepheı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.